Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselpähkinäkrokanttijäädyke ja suklaa-kinuskikastike

Tarjoile aterian päätteeksi hasselpähkinäkrokanttijäädykettä. Hyvissä ajoin pakkaseen valmistettu jäädyke helpottaa aterioiden valmisteluissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hasselpähkinäkrokantti:

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia

Jäädykemassa:

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 ½ rkl hasselpähkinälikööriä, esim. Frangelico
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa

Suklaa-kinuskikastike:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Hasselpähkinäkrokanttijäädyke ja suklaa-kinuskikastike tehdään helposti näin:

1. Nosta pähkinät, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen kasariin. Kuumenna varovasti, välillä sekoittaen. Sokerin sulaessa ja muuttuessa karamellimaiseksi, sekoita huolella ja nosta kattila syrjään. Levitä seos välittömästi öljytylle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Rouhi jäähtynyt krokantti teholeikkurissa tai kaulimen avulla murskaamalla.

2. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa. Sekoita sulaneen suklaan joukkoon likööri. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri sekä hieman jäähtynyt valkosuklaamassa keskenään tasaiseksi. Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma. Nostele suklaa-keltuaismassaan ensin nostellen valkuaisvaahto ja sen jälkeen kermavaahto. Sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa jäädykeastia, esim. suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla. Kaada jäädykemassaa ja rouhittua krokanttia kerroksittain vuokaan. Säästä hieman krokanttia koristeluun. Peitä jäädyke kelmulla ja anna jäätyä seuraavan päivään.

4. Nosta jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Valmista kastike. Keitä reilunkokoisessa kattilassa kermaa, sokeria ja siirappia 10–15 minuuttia tai kunnes kastike hieman sakenee. Anna kiehua kunnolla. Nosta syrjään ja sulata joukkoon tumma suklaa. Kumoa jäädyke ja leikkaa paloiksi. Tarjoile lämpimän kastikkeen ja rouhitun krokantin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17

Katso lisää jälkiruokien reseptejä: 

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

valkosuklaa-hasselpahkinaleivokset

Valkosuklaa-hasselpähkinäleivokset

Kypsä persimoni on makea.

Persimoni-kermavanukas

Anna.fi: Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselpähkinäkrokanttijäädyke ja suklaa-kinuskikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.