Hatsapuri
Hatsapuri on alkujaan georgialainen paimentolaisruoka, josta on lukuisia eri ohjeita. Tässä versiossa hurmaa on pizzamainen kuoritaikina ja kolmen juuston sekoitus.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hatsapuri, taikina
- 2 d vettä
- 2 dl maitoa
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- n. 9 dl vehnäjauhoja
Hatsapuri, täyte
- 250 g ricottajuustoa
- 200 g fetajuustoa
- 2 dl mozzarellajuustoa raastettuna
- 1 kananmuna
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- 8 kananmunaa
Voitelu
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Hatsapuri leivotaan helposti näin:
1. Sekoita kaksi desilitraa vettä ja kaksi desilitraa maitoa. Lämmitä vesi-maitoseos reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon yksi pussi kuivahiivaa, yksi teelusikallinen suolaa, yksi teelusikallinen sokeria sekä kaksi ruokalusikallista öljyä. Alusta noin yhdeksän desilitra vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä tunnin verran.
2. Sekoita 250 grammaa ricottajuustoa, 200 grammaa fetajuustoa ja kaksi desilitraa mozzarellajuustoa sekä yksi kananmuna, puoli teelusikallista suolaa, puoli teelusikallinen rouhittua mustapippuria sekä yksi hienonnettu valkosipulinkynsi.
3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahdeksaan palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 17 cm:n kokoisiksi pohjiksi. Rullaa taikinaa vastakkaisilta sivuilta siten, että pohjista syntyy soikeita piirakoita, joilla on pienet reunat. Nipistä päät tiukasti kiinni. Jaa täyte piirakoiden päälle. Voitele reunat kananmunalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hatsapuri
Jauhot unohtuneet aineksista?