
Haudutettu karitsanpotka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 4 karitsanpotkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- laakerinlehtiä
- timjamia
- maustepippuria
- vettä
Lisukejuurekset:
- 1 juuriselleri
- 3 isoa perunaa
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 0.5 dl valkoviiniä
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl kanalientä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
- Valmistusaika 10 tuntia.
1. Kuori ja paloittele juurekset. Keitä haudutusliemi juureksista ja maustenipusta. Laita potkat liemeen niin, että ne ovat nestepinnan alla.
2. Kypsennä uunissa 100 asteessa 8–10 tuntia, kunnes liha irtoaa luun ympäriltä.
3. Kuori ja kuutioi lisukejuurekset. Hienonna sipuli, kuullota voissa ja lisää kuutiot. Kuullota juureksia, lisää valkoviini ja kanaliemi. Lisää kerma ja hauduta juurekset kypsiksi. Mausta ja lisää ruohosipulia.
4. Kiehauta kastikkeeseen 3 dl punaviiniä. Lisää haudutusliemi. Keitä kastiketta kasaan. Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lopuksi nokare voita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haudutettu karitsanpotka
Haluaisin tietää missä Kotilieden numerossa tämä haudutettu karitsanpotka on ollut, koska minulla on nämä lehdet!