Reseptit
6
Kiitos

Haudutettu varhaiskaali

Oiva lisuke grilliruoille tai esimerkiksi savustetulle lohelle syntyy mehevästä varhaiskaalista. Voissa ja hunajassa haudutettuna se suorastaan sulaa suuhun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Haudutettu varhaiskaali:

1 gk varhaiskaalia
50 g voita
2 rkl hunajaa
muutama oksa timjamia

Valmistusohje

1. Halkaise 1 kg varhaiskaalia, poista kannat ja hienonna kaali. Paloittele 50 g voita grillinkestävään vuokaan ja nosta vuoka grillin ylätasolle lämpenemään, jotta voi sulaa. Lisää 2 rkl hunajaa ja riivi sekaan muutaman timjamin oksan lehdet. Nosta kaali vuokaan.

2. Anna kaalin hautua hiljalleen grillin ylätasolla niin, että liemi imeytyy kaaliin. Sekoittele välillä. Älä kuumenna grilliä liikaa, ettei kaali ruskistu. Peitä vuoka lopuksi foliolla ja nosta grillin viereen vetäytymään.

Ohje on julkaiastu Kotiliedessä 13/19.

Lue myös: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haudutettu varhaiskaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X