Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Haukea välimeren tapaan

Ainekset

  • 600 g haukifileetä
  • ½ l öljyä friteeraukseen

leivitys:

  • 1 kananmuna
  • korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria

vadille:

  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 ruukku isolehtistä persiljaa
  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

 

  1. Suikaloi haukifileet ja kuumenna öljy suuressa kattilassa. Testaa oikea öljyn lämpötila palalla vaaleaa leipää. Kun leipä ruskistuu tasaisesti, öljy on valmis kalojen friteeraukseen.
  2. Kierittele kalasuikaleet korppujauho- muna-suola-pippuriseoksessa ja pudota öljyyn muutama suikale kerrallaan. Kun niiden väri tiristessä muuttuu kullanruskeaksi, nouki ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  3. Asettele friteeratut suikaleet lautasille salaattipetin päälle ja tarjoile heti. Pinnalle puristus sitruunaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haukea välimeren tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.