Reseptit
alle 30 min

Haukea välimeren tapaan

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g haukifileetä
1/2 l öljyä friteeraukseen

leivitys:

1 kananmuna
korppujauhoja
suolaa ja valkopippuria

vadille:

1 ruukku rucolaa
1 kerä roomansalaattia
1 ruukku isolehtistä persiljaa
2 sitruunaa

Valmistusohje

 

  1. Suikaloi haukifileet ja kuumenna öljy suuressa kattilassa. Testaa oikea öljyn lämpötila palalla vaaleaa leipää. Kun leipä ruskistuu tasaisesti, öljy on valmis kalojen friteeraukseen.
  2. Kierittele kalasuikaleet korppujauho- muna-suola-pippuriseoksessa ja pudota öljyyn muutama suikale kerrallaan. Kun niiden väri tiristessä muuttuu kullanruskeaksi, nouki ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  3. Asettele friteeratut suikaleet lautasille salaattipetin päälle ja tarjoile heti. Pinnalle puristus sitruunaa.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haukea välimeren tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X