
Haukipyörykät
Haukipyörykät valmistuvat nopeasti monitoimikoneella surauttaen ja maistuvat tillipeston ja perunoiden kanssa sellaisenaan tai pannulla ruskistettuina. Voit tarjota ne myös kasvisten kanssa liemessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Haukipyörykät:
- 400 g haukifileetä
- 1 rkl siemenellistä dijonsinappia
- 3–4 viipaletta paahtoleipää tms. vaaleaa leipää
- 2 dl kermaa
- 2 rkl kalafondia
- vajaa 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 2 kananmunaa
Keittämiseen
- 1 l hyvää kalalientä (Puljonki)
- ½ dl kalafondia
Valmistusohje
1. Paloittele kalafilee ja mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Pyöräytä tasaiseksi massaksi. Muovaa kahdella lusikalla kalapyöryköitä kiehuvan kuumaan liemeen.
2. Kypsennä noin kuusi pyörykkää kerallaan muutama minuutti. Nosta kypsät pyörykät siivilään valumaan ja keitä seuraava erä.
3. Voit lisätä liemeen kasviksia ja tarjota pyörykät keittona liemessä tai tarjota ne sellaisenaan, esimerkiksi tillipeston ja perunasoseen kanssa.
Lisää reseptejä: Haukimureke Haukea välimeren tapaan Ruoka.fi: Hauki-katkarapukeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukipyörykät