Reseptit
30-60 min
4

Haukipyörykät

Haukipyörykät valmistuvat nopeasti monitoimikoneella surauttaen ja maistuvat tillipeston ja perunoiden kanssa sellaisenaan tai pannulla ruskistettuina. Voit tarjota ne myös kasvisten kanssa liemessä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Haukipyörykät:

400 g haukifileetä
1 rkl siemenellistä dijonsinappia
3–4 viipaletta paahtoleipää tms. vaaleaa leipää
2 dl kermaa
2 rkl kalafondia
vajaa 1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 kananmunaa

Keittämiseen

1 l hyvää kalalientä (Puljonki)
½ dl kalafondia

Valmistusohje

1. Paloittele kalafilee ja mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Pyöräytä tasaiseksi massaksi. Muovaa kahdella lusikalla kalapyöryköitä kiehuvan kuumaan liemeen.

2. Kypsennä noin kuusi pyörykkää kerallaan muutama minuutti. Nosta kypsät pyörykät siivilään valumaan ja keitä seuraava erä.

3. Voit lisätä liemeen kasviksia ja tarjota pyörykät keittona liemessä tai tarjota ne sellaisenaan, esimerkiksi tillipeston ja perunasoseen kanssa.

Lisää reseptejä:
Haukimureke
Haukea välimeren tapaan
Ruoka.fi: Hauki-katkarapukeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haukipyörykät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X