Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmä-mallasleipä

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 2.5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 dl taloussiirappia
  • 1 dl mämmi-leipämallasjauhoja
  • 2 dl sämpyläjauhoseosta
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl papaija- tai aprikoosipaloja
  • (1 dl pekaanipähkinöitä)

Valmistusohje

 

  • 2 leipää
  1. Kun sekoitat kiehuvan kuuman veden ja jääkaapinkylmän jogurtin keskenään, tulee nesteen lämpötilaksi noin 42 astetta eli juuri sopiva lämpötila kuivahiivalle. Lisää siirappi. Sekoita kuivahiiva, mallasjauhot, sämpyläjauhot ja vehnäjauhot ja vatkaa jauhot nesteeseen. Anna taikinajuuren olla huoneenlämmössä 15-30 minuuttia.
  2. Lisää suola, öljy, auringonkukansiemenet ja vehnäjauhoja. Alusta taikinaa, kunnes se on sopivan napakka. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 30-40 minuuttia.
  3. Lisää taikinaan rusinat, pieniksi paloiksi leikatut kuivatut papaijat tai aprikoosit ja esimerkiksi pehmeitä pekaanipähkinöitä. Leivo taikinasta kaksi leipää, esimerkiksi yksi pyöreä limppu ja samalle pellille sopiva kapea, pitkä patonki.
  4. Anna leipien kohota liinan alla.
  5. Paista leipiä ensin 210 asteessa noin 10 minuuttia ja sitten 160-175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsät. Jäähdytä ritilällä leivinliinan peittämänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmä-mallasleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.