Hedelmäinen baklava
Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Hedelmäinen baklava

Baklava on filotai­kinasta valmistettu makea leivonnainen, jota syödään erityi­sesti Turkissa, Krei­kassa ja muualla Bal­kanilla ja Lähi­-idässä. Baklavan pääraaka­-aineet ovat pähkinät ja siirappi, mutta täytteeseen voi lisätä myös kuivattuja hedelmiä. Leivonnainen on erittäin makea, joten pieni pala riittää taltutta­maan makeannälän.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

1 pkt (à 450 g) filotaikinaa

Voiteluun:

150 g voita
Mainos

Täyte:

3 dl pähkinärouhetta (mantelirouhetta ja rouhittua pistaasia)
2 dl kuivattuja pehmeitä ja paloiteltuja hedelmiä (esim. aprikoosia, rusinoita, taateleita tai viikunoita)
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 appelsiinin kuori raastettuna

Siirappi:

2 1/2 dl vettä
3 dl sokeria
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäinen baklava

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X