Hedelmäinen baklava
Baklava on filotaikinasta valmistettu makea leivonnainen, jota syödään erityisesti Turkissa, Kreikassa ja muualla Balkanilla ja Lähi-idässä. Baklavan pääraaka-aineet ovat pähkinät ja siirappi, mutta täytteeseen voi lisätä myös kuivattuja hedelmiä. Leivonnainen on erittäin makea, joten pieni pala riittää taltuttamaan makeannälän.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 1 pkt (à 450 g) filotaikinaa
Voiteluun:
- 150 g voita
Täyte:
- 3 dl pähkinärouhetta (mantelirouhetta ja rouhittua pistaasia)
- 2 dl kuivattuja pehmeitä ja paloiteltuja hedelmiä (esim. aprikoosia, rusinoita, taateleita tai viikunoita)
- ½ dl sokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
Siirappi:
- 2 ½ dl vettä
- 3 dl sokeria
- ½ dl juoksevaa hunajaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen baklava