Hedelmäinen iIlotulituskakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 6 suuren kananmunan valkuiasta
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0.5 dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
- 50 g mantelijauhetta
vuokaan:
- voita tai margariinia
- maissitärkkelysjauhoa
täyte:
- 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 0.5 dl kinuskikastiketta
- hedelmiä, marjoja tai liotettuja hedelmiä (kts. hedelmäshotti)
Valmistusohje
1. Voitele irtopohjavuoka ja leivitä se siivilän läpi seulotulla Maizenajauholla.
2. Vatkaa valkuaiset, etikka, sokerit ja kiehuvan kuuma vesi kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys ja mantelijauhe keskenään ja lisää valkuaisvaahtoon nopeasti ja varovasti sekoittaen. Kauho marenki vuokaan ja nostele vaahto reunoille siten, että keskelle jää täytettävä kolo.
3. Pane vuoka 150-asteiseen uuniin ja paista reilu tunti, kunnes kakku alkaa irrota reunoista. Anna kakun jäähtyä.
4. Täytä kakku kinuskilla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä tai sokeriliemessä liotetuilla kuivahedelmillä. Katso hedelmäshottiohje.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen iIlotulituskakku