Reseptit

Hedelmäinen iIlotulituskakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 6 suuren kananmunan valkuiasta
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0.5 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
  • 50 g mantelijauhetta

vuokaan:

  • voita tai margariinia
  • maissitärkkelysjauhoa

täyte:

  • 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0.5 dl kinuskikastiketta
  • hedelmiä, marjoja tai liotettuja hedelmiä (kts. hedelmäshotti)

Valmistusohje

Hedelmäinen iIlotulituskakku

1. Voitele irtopohjavuoka ja leivitä se siivilän läpi seulotulla Maizenajauholla.

2. Vatkaa valkuaiset, etikka, sokerit ja kiehuvan kuuma vesi kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys ja mantelijauhe keskenään ja lisää valkuaisvaahtoon nopeasti ja varovasti sekoittaen. Kauho marenki vuokaan ja nostele vaahto reunoille siten, että keskelle jää täytettävä kolo.

3. Pane vuoka 150-asteiseen uuniin ja paista reilu tunti, kunnes kakku alkaa irrota reunoista. Anna kakun jäähtyä.

4. Täytä kakku kinuskilla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä tai sokeriliemessä liotetuilla kuivahedelmillä. Katso hedelmäshottiohje.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen iIlotulituskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.