Hedelmäinen joulukakku
Hedelmäinen joulukakku säilyy hyvin, joten senvoi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua kotiin, myyjäisiin tai lahjaksi. Kakku säilyy hyvin viileässä ja sen voi myös pakastaa. Joulukakku maustuu ja mehevöityy hedelmistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hedelmäinen joulukakku:
- 75 g kuivattuja aprikooseja
- 75 g rusinoita
- 75 g kuivattuja papaijapaloja
- 75 g kuivattuja ananaspaloja
- 1 dl portviiniä tai mehua
- 250 g voita tai margariinia
- 250 g sokeria (2,5 dl)
- 5 kananmunaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 3.5 dl vehnäjauhoja (noin 200 g)
- (kirsikoita)
voideltuun vuokaan:
- mantelilastuja
Valmistusohje
Hedelmäinen joulukakku leivotaan helposti näin:
- Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon rusinoiden kanssa. Kaada hedelmien päälle nesteeksi mehua, teetä, portviiniä tai madeiraa ja anna hedelmien pehmentyä pari tuntia.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää hedelmät liemineen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
- Voitele yksi iso tai kaksi pienempää kakkuvuokaa ja sirottele voidellulle pinnalle mantelilastuja. Kaada taikina vuokaan. Voit lisätä taikinaan myös muutaman sokeroidun kirsikan.
- Kypsennä kakkua 160-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu kakkuun painettaessa taikinaa, on kakku vielä sisältä raaka.
- Anna kypsän kakun hetken jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten jäähtymään ritilän päälle. Kiedo jäähtynyt hedelmäinen joulukakku kelmuun tai folioon.
Vinkki: Voit käyttää kuivattujen hedelmien maustajana portviiniin tai mehun tilalla madeiraa tai teetä.
Lue myös: Kahvikakkujen klassikot
Lue myös Anna.fi: Jouluinen viikunakakku itselle tai lahjaksi!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen joulukakku