Hedelmäinen kalkkunasalaatti
Hedelmäinen kalkkunasalaatti on runsas salaatti, joka sopii talviseen juhlapöytään. Viikunat ja taatelit antavat salaatille makeutta, granaattiomenan siemenet ja viinirypäleet raikkautta. Salaatin voi tehdä myös tähteeksi jääneestä joulukalkkunasta.
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kalkkuna:
- 400 g kalkkunafileeviipaleita
- suolaa
- valkopippuria
- öljyä paistamiseen
- 2 valkosipulinkynttä
- appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- ½ sitruunan mehu
salaatti
- kerä värikästä lehtisalaattia
- 2 avokadoa
- ½ sitruunan mehu
- suolaa ja pippuria myllystä
- noin 12 kpl tummia viinirypäleitä
- 4 tuoretta viikunaa
- 4-8 pehmeää taatelia
- n. 40 g pekaani- tai saksanpähkinöitä
- karpaloita tai granaattiomenan siemeniä
Kastike
- viikunanmakuista balsamicosiirappia (Blaze)
- oliiviöljyä
- (tilkka pähkinäöljyä)
Valmistusohje
Hedelmäinen kalkkunasalaatti tehdään helposti näin:
1. Mausta kalkkunapalat suolalla ja pippurilla. Ruskista öljyssä. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet, appelsiininkuori ja mehu sekä sitruunamehu. Hauduta noin 20 minuttia ja anna jäähtyäliemessä.
2. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Halkaise avokadot. Poista kivet ja paloittele hedelmäliha tai ota siitä palloraudalla pieniä pallosia. Mausta avokado sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Kokoa kaikista aineksista salaatti. Viipaloi kalkkuna salaatin joukkoon ja valuta vielä koko komeuden päälle balsamiviinietikkakastiketta ja aromikasta öljyä.
Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä: Ankkasalaatti Hanhi- tai kalkkunasalaatti Lämmin kampasimpukkasalaatti Anna.fi: Porosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen kalkkunasalaatti