hedelmäinen riisipuuro Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäinen riisipuuro

Hedelmäinen riisipuuro on perinteisen riisipuuron luksusversio, joka maistuu muulloinkin kuin jouluna. Riisipuuro tarjotaan tuoreiden viikunoiden, appelsiinin, mantelien ja hunajan kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Riisipuuro

  • 25 g voita
  • 2 dl tummaa puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 l täysmaitoa
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • tuoreita viikunoita
  • appelsiinia
  • ruskeita manteleita
  • hunajaa

Valmistusohje

Hedelmäinen riisipuuro tehdään helposti näin:

1. Sulata voi kattilassa, lisää riisit ja kääntele hetki. Lisää vesi ja anna kiehua muutama minuutti niin, että vesi imeytyy riiseihin.

2. Lisää maito ja keitä riisipuuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta riisipuuro suolalla.

3. Tarjoile riisipuuro viikuna- ja appelsiinilohkojen, rouhittujen manteleiden ja hunajan kera.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Spelttipuuro Kaurapuuro Luumu-ohrapuuro Ruoka.fi: Kookos-kaneli-riisipuuro

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen riisipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.