Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Hedelmäinen suklaakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g viikunoita
1 dl vettä
100 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

kostutus:

1 dl portviiniä

kuorrutus:

150 g tummaa suklaata
50 g voita

Valmistusohje

  1. Silppua viikunat ja keitä veden kanssa soseeksi. Jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää suklaa ja viikunasose. Seulo siivilän läpi joukkoon vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe sekä pähkinät.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ota kypsä kakku uunista ja kaada portviini vuokaan kakun päälle. Anna imeytyä. Kumoa kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kakun päälle. Kakun voi koristaa sulaan suklaaseen kastetuilla mahonian lehdillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäinen suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X