Reseptit

Hedelmäiset sämpylät ja juustotangot samasta taikinasta

Ainekset

juuritaikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl hiivaa
  • 2 dl Kylmää vettä

Taikina

  • 2 rkl hiivaa
  • noin 16 dl (1 kg) hiivaleipäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 7 dl haaleaa vettä

Pähkinäiset hedelmäsämpylät

  • 100 g kuivattuja viikunoita tai karpaloita
  • 100 g saksanpähkinöitä

Juustotangot

  • 2 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Hedelmäiset sämpylät ja juustotangot samasta taikinasta

Ohjeella leivot noin 20 sämpylää ja 30 juustotankoa.

1. Aloita sämpylöiden valmistelu edellisenä päivänä ja valmista juuritaikina. Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin ja anna juuren käynnistyä huoneenlämmössä hyvin peiteltynä.

2. Hiero seuraavana päivänä taikinaan tuleva hiiva hiivaleipäjauhoihin. Lisää muut ainekset ja juuritaikina. Alusta taikinaa voimallisesti nuijien ja venyttäen kymmenisen minuuttia. Lievä väkivalta tekee taikinaan venyvän sitkon. Yleiskoneen taikinakoukulla alustaminen on kevyempää.

3. Jaa taikina kahtia. Sekoita toiseen karpalot tai paloitellut viikunat ja pähkinät, toiseen parmesaani. Anna taikinoiden levähtää leivinliinalla peitetyissä kulhoissa noin tunti.

4. Leivo hedelmäsämpylät pyöreiksi tai sukkulanmuotoisiksi ja juustosämpylät tangoiksi. Anna kohota pellillä puolisen tuntia.

5. Sipaise sämpylät ja tangot vedellä ja paista 250 asteessa 10 minuuttia. Juustotangoille voi ripotella parmesaania ennen uuniin panoa.

Vinkki: Juustotangot maistuvat keiton kanssa ja hedelmäiset sämpylät aamiaisella tai teepöydässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäiset sämpylät ja juustotangot samasta taikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.