Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän hedelmäkakku

Vappu Pimiä tunnustaa rakastavansa trendikkäitä kuivakakkuja. Vappu Pimiän hedelmäkakku leivotaan englantilaiseen tyyliin. Siihen tuovat makua aprikoosit, karpalot ja rusinat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Vappu Pimiän hedelmäkakku

  • 200 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl vaniljajauhetta (Urtekram) tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sultanarusinoita
  • 1 dl makeaa karpaloa (kuivattu)
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 appelsiinin mehu

Vuoan voitelu

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Vappu Pimiän hedelmäkakku leivotaan helposti näin:

1. Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu.

2. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.

3. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola) keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan.

4. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan.

5. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50–60 minuuttia.

6. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostettaessa kuiva.

Vinkki! Vappu Pimiän hedelmäkakku säilyy hyvänä useita päiviä ja kestää myös pakastuksen.

Lue myös Anna.fi: Pähkinäinen hedelmäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän hedelmäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.