Vappu Pimiän hedelmäkakku
Vappu Pimiä tunnustaa rakastavansa trendikkäitä kuivakakkuja. Vappu Pimiän hedelmäkakku leivotaan englantilaiseen tyyliin. Siihen tuovat makua aprikoosit, karpalot ja rusinat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vappu Pimiän hedelmäkakku
- 200 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- ½ tl vaniljajauhetta (Urtekram) tai 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sultanarusinoita
- 1 dl makeaa karpaloa (kuivattu)
- 1 dl kuivattuja aprikooseja
- 1 appelsiinin mehu
Vuoan voitelu
- 1 rkl voita
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
Vappu Pimiän hedelmäkakku leivotaan helposti näin:
1. Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu.
2. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola) keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan.
4. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan.
5. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50–60 minuuttia.
6. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostettaessa kuiva.
Vinkki! Vappu Pimiän hedelmäkakku säilyy hyvänä useita päiviä ja kestää myös pakastuksen.
Lue myös Anna.fi: Pähkinäinen hedelmäkakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän hedelmäkakku