Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Hedelmäkakku Vappu Pimiän tapaan

Vappu Pimiä tunnustaa rakastavansa trendikkäitä kuivakakkuja. Vapun englantilaiseen hedelmäkakkuun tuovat makua aprikoosit, karpalot ja rusinat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ tl vaniljajauhetta (Urtekram) tai 1 tl vaniljasokeria
1 dl sultanarusinoita
1 dl makeaa karpaloa (kuivattu)
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 appelsiinin mehu

VUOAN VOITELUUN

voita
korppujauhoja

Valmistusohje

1. Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu.

2. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.

3. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola) keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan.

4. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan.

5. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50–60 minuuttia.

6. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostettaessa kuiva.

Vinkki! Kakku säilyy hyvänä useita päiviä ja kestää myös pakastuksen.

Katso myös nämä hedelmäkakkujen ohjeet:

Marenkipäällysteinen hedelmäkakku

englantilainen-hedelmakakku

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

pähkinäinen hedelmäkakku

Ruoka.fi: Pähkinäinen hedelmäkakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäkakku Vappu Pimiän tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X