Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäkakku

Hedelmäkakku on monen kodin vakioherkku, jota nautitaan joka joulu. Kakusta tulee ihanan mehevä, kun taikinan joukkoon sekoitetaan hedelmäpaloja. Lopuksi taikinaan lisätään varsinaiset makuaineet eli punaiset ja vihreät kirsikat sekä korintit, jotka tulevat upealla tavalla näkyviin kakkua leikatessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Hedelmäkakku

  • 225 g margariinia tai voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 ½ dl karkeita vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4-5 ananasrengasta pieninä kuutioina
  • pieni tölkillinen punaisia ja vihreitä kirsikoita
  • 1 dl korintteja tai 100 g suklaarouhetta

Valmistusohje

Hedelmäkakku leivotaan helposti näin:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti.

2. Mittaa voi tai margariini lautaselle ja anna sen olla huoneenlämmössä. Hiero huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat voi-sokeriseokseen yksitellen hyvin sekoittaen.

3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin erillisessä kulhossa ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi taikinan joukkoon kuivat hedelmät.

4. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja tasoita pinta vaikkapa nuolijalla.

5. Paista hedelmäkakku 175 asteessa noin tunnin ajan uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla.

6. Anna kakun hetken jäähtyä ennen kuin kumoat sen tarjoiluvadille. Hedelmäkakku voidaan säilyttää kylmässä ja sen voi myös leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja pakastaa.

Katso lisää hedelmäkakkujen reseptejä: Jouluiset hedelmäkakut hurmaavat kahvipöydässä – katso parhaat reseptit!

Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Lue myös Anna.fi: Joulun parhaat maustekakut – katso herkulliset reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.