Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäleipä

Hedelmäleipä on herkullinen ja juhlava. Se sopii hyvin joulu- tai pääsiäisen ajan ruokapöytään tai lahjaksi. Ohjeella leivot 2 leipää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Hedelmäleipä

  • 1 ½ dl papaija- ja ananaskuutioita, rusinoita, luumuja ja aprikoosia
  • 4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
  • 1 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl siirappia
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä

voiteluun:

  • muna

Valmistusohje

Hedelmäleipä leivotaan helposti näin:

Hedelmäleipä
  1. Pilko kaikki kuivahedelmät pienen pieniksi kuutioiksi.
  2. Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää piimä tai jogurtti, siirappi, pomeranssinkuori, suola, ruisjauhot ja hedelmäkuutiot. Vaivaa taikinaa hetki. Lisää vehnäjauhot ja öljy. Alusta taikina pehmeäksi.
  3. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Leivo taikinasta sämpylöitä ja pitkänomaista tai kaksi pyöreää leipää. Kohota leivät liinan alla. Voitele kananmunalla.
  5. Paista leipiä noin 200 asteessa noin 40 minuuttia, sämpylöitä noin 15 minuuttia. Leipien tai sämpylöiden päälle voit viimeisen 10 minuutin ajaksi asettaa paistumaan piparkakkutaikinasta sydämen tai tähden.

Ohjeeseen on lisätty 7.3.2023 tieto hedelmäkuutioiden pilkkomisesta. Ne pilkotaan ja lisätään taikinaan ruisjauhon lisäyksen yhteydessä.

Lue myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna – Kotilieden parhaat joululeipäreseptit

Lue myös Anna.fi: Näin leivot makean joululeivän


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäleipä

Lukija437291

Mitä noille ohjeen hedelmäpaloille tehdään? Sitä ohje ei kerro.

Kotiliesi

Tarkensimme ohjetta. Hedelmät pilkotaan pieneksi kuutioksi ja ne pilkotaan ja lisätään taikinaan ruisjauhon lisäyksen yhteydessä. t. Kotiliesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.