Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäpavlova

Hedelmäpavlova viimeistel­lään ruusuvedellä. Ruusuvettä löytyy hyvin varus­telluista ruoka­- ja terveyskaupoista, ja sitä kannattaa kysyä myös eksoottisia raaka­ -aineita myyvis­tä liikkeistä. Lisää ruusuvettä varo­vasti, muuten jälki­ruoka maistuu hel­posti parfyymille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Hedelmäpavlova, marenkipohja

  • 4 valkuaista
  • 2 ½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Hedelmäpavlova, täyte

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 4 viikunaa
  • 2 pientä päärynää
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • 1 dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 1 persimoni tai 2 luumua
  • 1 tähtihedelmä eli karambola
  • 2 rkl suolaamattomia kuorittuja pistaaseja

Hedelmäpavlova, pinnalle

  • 1-3 tl ruusuvettä (pienessä lasipullossa eksoottisten ruoka-aineiden hyllyssä, löytyy myös nimellä Rose water)
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Hedelmäpavlova leivotaan helposti näin;

1. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää sokeria lusikallinen kerrallaan. Sokerin pitää olla täysin liuennut vaahtoon. Voit varmistaa liukenemisen sormien välissä, kun lopetat vatkaamisen. Lisää lopuksi etikka, vaniljasokeri, kaneli ja maissitärkkelys. Vatkaa vielä hetki. Marenki on valmis uuniin, kun se on kovaa ja muodostaa nostellessa teräviä piikkejä.

2. Kumoa vaahto leivinpaperin päälle ja muotoile siitä ympyränmuotoinen levy. Tee levystä keskeltä ohuempi ja reunoilta paksumpi eli ikään kuin kulho, johon voi kumota täytteet.

3. Paista 100 asteessa 1 1⁄2– 2 tuntia. Anna marengin jäähtyä uunin luukku raollaan. Sen pitää olla täysin jäähtynyt, kun lisäät täytteet. Pavlovan pinta on rapea, ja sisältä se on pehmeän sitkoinen.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi kermavaahto marenkikulhon sisälle. Lisää päälle paloitellut hedelmät ja rouhitut pistaasit. Ripottele varovasti ruusuvettä hedelmien päälle juuri ennen tarjoilemista.

5. Koristele hedelmäpavlova tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2018.

Myös nämä pavlovat saattaisivat kiinnostaa sinua:

Pähkinäpavlova

Pähkinäpavlova

jääkarpalo pavlova

Jääkarpaloinen pavlova

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

Lue myös Anna.fi: Vadelma- pistaasi pavlova


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäpavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.