Reseptit

Hehkuvat hedelmät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 2 nektariinia, persikkaa, päärynää tai muutama luumu

liemi:

  • 5 dl vettä
  • 2.5 dl ruokosokeria tai sokeria
  • vaniljatanko
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl sitruuna- tai appelsiinilikööriä

kastike:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 1 dl rouhittua pistaasimantelia tai saksanpähkinää

Valmistusohje

Hehkuvat hedelmät

1. Halkaise hedelmät. Kiehauta vesi, sokeri, sitruunamehu ja vaniljatanko. Pane hedelmän puolikkaat liemeen, kiehauta ja jäähdytä.Kaada joukkoon sitruunanmehu ja alkoholi. Anna hedelmien maustua jääkaapissa ainakin tunnin.
2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, välillä sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon voinokare ja rouhitut pistaasit.
3. Nosta marinoituneet hedelmät annosmaljaan ja kaada päälle kinuskia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hehkuvat hedelmät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.