Hehkuvat hedelmät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 2 nektariinia, persikkaa, päärynää tai muutama luumu
liemi:
- 5 dl vettä
- 2.5 dl ruokosokeria tai sokeria
- vaniljatanko
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl sitruuna- tai appelsiinilikööriä
kastike:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
- 1 rkl voita
- 1 dl rouhittua pistaasimantelia tai saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Halkaise hedelmät. Kiehauta vesi, sokeri, sitruunamehu ja vaniljatanko. Pane hedelmän puolikkaat liemeen, kiehauta ja jäähdytä.Kaada joukkoon sitruunanmehu ja alkoholi. Anna hedelmien maustua jääkaapissa ainakin tunnin.
2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, välillä sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon voinokare ja rouhitut pistaasit.
3. Nosta marinoituneet hedelmät annosmaljaan ja kaada päälle kinuskia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hehkuvat hedelmät