Reseptit
5
Kiitos

Helpot aprikoosileivokset

Aprikoosit antavat voitaikinalle happoa ja mehevyyttä. Ruokosokerissa kaulitut taikinapalat muuttuvat leivoksiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Helpot aprikoosileivokset:

500 g voitaikinalevyjä
2 dl ruokokidesokeria
1 pussi vaniljavanukasjauhetta (Blå Band)
2 ½ dl maitoa
noin 10 kpl tuoreita tai säilöttyjä aprikoosin puolikkaita
1 dl vaaleaa tai tummaa siirappia
2 tl kanelia

Valmistusohje

1. Ripottele leivinlaudalle ruokosokeria ja aseta hieman sulaneet taikinalevyt laudalle. Ripota sokeria pinnalle ja
kauli sokeri taikinalevyihin. Lado levyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita vanukasjauhe kylmään maitoon pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä vanukas taikinalevyille.

3. Lado tuoreet tai liemestään hyvin valutetut, säilötyt aprikoosinpuolikkaat päälle. Valuta pinnalle kanelilla maustettua siirappia ja paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisää reseptejä aprikoosista:

Aprikoosijuustokakku
Aprikoosimuffinit
Aprikoosimousse
Ruoka.fi: Aprikoosi-mantelitorttu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helpot aprikoosileivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X