Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helpot aprikoosileivokset

Aprikoosit antavat voitaikinalle happoa ja mehevyyttä. Ruokosokerissa kaulitut taikinapalat muuttuvat leivoksiksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Helpot aprikoosileivokset:

  • 500 g voitaikinalevyjä
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 1 pussi vaniljavanukasjauhetta (Blå Band)
  • 2 ½ dl maitoa
  • noin 10 kpl tuoreita tai säilöttyjä aprikoosin puolikkaita
  • 1 dl vaaleaa tai tummaa siirappia
  • 2 tl kanelia

Valmistusohje

Helpot aprikoosileivokset leivotaan näin:

1. Ripottele leivinlaudalle ruokosokeria ja aseta hieman sulaneet taikinalevyt laudalle. Ripota sokeria pinnalle ja kauli sokeri taikinalevyihin. Lado levyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita vanukasjauhe kylmään maitoon pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä vanukas taikinalevyille.

3. Lado tuoreet tai liemestään hyvin valutetut, säilötyt aprikoosinpuolikkaat päälle. Valuta pinnalle kanelilla maustettua siirappia ja paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisää reseptejä aprikoosista:

Aprikoosijuustokakku Aprikoosimuffinit Aprikoosimousse Ruoka.fi: Aprikoosi-mantelitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot aprikoosileivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.