Helpot gluteenittomat puolukkapiiraat
Gluteeniton leivonta vaatii leipurilta hieman tieto-taitoa, mutta näppärä oikotie onneen on pakastealtaasta löytyvä gluteeniton pullataikina. Sitä käyttämällä syntyvät syksyiset puolukkapiirakat, jotka maistuvat aivan kaikille. Mutta muista, jos käytät jauhoja leivinpöydällä, niidenkin on oltava gluteenittomia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- 450 g pakastettua gluteenitonta pullataikinaa (Pirkka)
Täyte
- 4 dl puolukoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhjoja
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 1 kananmuna
- mantelirouhetta tai raesokeria
Valmistusohje
- Ota pullataikina sulamaan jääkaappiin jo leivontaa edeltävänä iltana.
- Vaivaa taikinaa hyvin puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta.
- Muotoile taikina tangoksi ja jaa kuuteen osaan. Pyöritä palat pulliksi ja pane ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.
- Tee täyte. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Murskaa puolukoita hieman, jotta täyte on mehevämpi.
- Paina juomalasin avulla jokaiseen pullaan syvennys. Käytä apuna gluteenitonta jauhoseosta, jos lasi tarttuu taikinaan.
- Voitele pullat munalla ja täytä puolukkaseoksella. Koristele pullat mantelirouheella tai raesokerilla.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä pullat leivinliinalla.
- Tarjoa pullat vastapaistettuina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot gluteenittomat puolukkapiiraat