Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helpot gluteenittomat puolukkapiiraat

Gluteeniton leivonta vaatii leipurilta hieman tieto-taitoa, mutta näppärä oikotie onneen on pakastealtaasta löytyvä gluteeniton pullataikina. Sitä käyttämällä syntyvät syksyiset puolukkapiirakat, jotka maistuvat aivan kaikille. Mutta muista, jos käytät jauhoja leivinpöydällä, niidenkin on oltava gluteenittomia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 450 g pakastettua gluteenitonta pullataikinaa (Pirkka)

Täyte

  • 4 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhjoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 kananmuna
  • mantelirouhetta tai raesokeria

Valmistusohje

  1. Ota pullataikina sulamaan jääkaappiin jo leivontaa edeltävänä iltana.
  2. Vaivaa taikinaa hyvin puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta.
  3. Muotoile taikina tangoksi ja jaa kuuteen osaan. Pyöritä palat pulliksi ja pane ne uunipellille leivinpaperin päälle.  Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.
  4. Tee täyte. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Murskaa puolukoita hieman, jotta täyte on mehevämpi.
  5. Paina juomalasin avulla jokaiseen pullaan syvennys. Käytä apuna gluteenitonta jauhoseosta, jos lasi tarttuu taikinaan.
  6. Voitele pullat munalla ja täytä puolukkaseoksella. Koristele pullat mantelirouheella tai raesokerilla.
  7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä pullat leivinliinalla.
  8. Tarjoa pullat vastapaistettuina.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot gluteenittomat puolukkapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.