
Helpot ja nopeat sveitsiläiset possurullat
Sveitsiläiset possurullat täytetään tietenkin juustolla, ilmakuivatulla kinkulla ja maustetaan mango-chutneylla. Lopputuloksena on ruoka, joka sopii niin pikkujoulutarjottavaksi kuin pienen perheen jouluaterialle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 4 kpl possun ulkofileestä tehtyä lehtipihviä
Täyte
- ripaus sormisuolaa
- ripaus mustapippuria
- 4 rkl mango-chutneyta
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuana
- 12-16 kpl salvianlehteä
Paistamiseen
- 2 rkl voita tai öljyä
Kastike
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl mango-chuneyta
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa
- mustapippuria
Päälle
- 50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
- 8 kpl salvianlehteä
Valmistusohje
1. Levitä lehtipihvit työlaudalle ja mausta ne sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2.Levitä jokaiselle pihville ruokalusikallinen mango-chutneyta. Pane jokaiselle pihville myös viipale ilmakuivattua kinkkua, juustoraastetta ja salvianlehtiä.
3. Kääri lehtipihvit rullalle ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
4. Sulat voi paistinpannulla ja ota possukääryleiden pintaan nopeasti väri. Nosta possukääryleet uunivuokaan ja pane jokaisen kääryleen päälle 1-2 salvianlehteä.
5. Kaada pannulle kuohukerma ja mausta kastike balsamicolla, sinapilla, mango-chutneyllä, suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja kaada seos possurullien kaveriksi uunivuokaan.
6. Ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta kääryleitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
7. Tarjoa sveitsiläiset juustokääryleet perunasoseen ja herneiden tai höyrytetyn parsakaalin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot ja nopeat sveitsiläiset possurullat
Olisi kiva jos nämä reseptit saisi tulostettua.