MAINOS |
Mainos |

Helpot juustokanapeet

Tästä ei pikkusuolainen leivonnainen enää helpommaksi muutu: 2-3 ainesta ja tarjottvat ovat pöydässä puolessa tunnissa. Juustokanapeen herkullisuuden salaisuus on voimakkaanmakuinen Appenzeller-juusto.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2x 275 g tuoretta voitaikinaa
  • noin 200 g Appenzeller-juustoa raastettuna
  • ( 1 rkl kokonaista juustokuminaa)
  • (½ dl silputtua, tuoretta timjamia)

Valmistusohje

  1. Rullaa tuore voitaikinalevy auki tai kauli pakastetaikinasta suorakaiteen muotoinen levy, koko 30 x 40 cm.
  2. Ripottele taikinalle juustoraastetta ja lisää halutessasi mausteeksi joko kokonaisia juustokuminoita tai silputtua, tuoretta timjamia. Voit luonnollisesti tehdä molempia, jolloin saat tarjolle kahta eri makua. Kauli taikinaa, jolloin juusto kiinnittyy vielä molemmin puolin ja levy suurenee vielä hieman.
  3. Rullaa taikina molemmilta pitkiltä sivuilta keskustaa kohden yhteen (rullat kohtaavat puolivälissä). Leikkaa näin muodostuneesta tangosta n. 5 mm:n paksuisia viipaleita.
  4. Laita kanapeet leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista 225 asteessa uunissa noin 12 minuuttia. tai kunnes kanapeet ovat kullanruskeita.
  6. Tarjoa tuoreina glögin tai punaviinin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot juustokanapeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.