MAINOS |
Mainos |

Helpot Le Guryére -juustokeksit

Näiden juustoisten keksien makua voi vaihdella mieltymystensä mukaan juustoraasteella, siemenillä ja yrteillä. Helpot keksit maistuvat sellaisenaan glögin tai punaviinin kanssa, mutta ne sopivat mainiosti myös juustotarjottimelle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 100 g (laktoositonta) voita
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Pinnalle

  • Le Gruyère AOP - juustoraastetta ja kuminan siemeniä/seesaminsiemeniä
  • tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa
  • mustia seesaminsiemeniä /unikonsiemeniä

Valmistusohje

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Raasta juusto. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi massaksi joko nyppimällä tai monitoimikoneessa. Älä käytä konetta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan. Tee kustakin taikinasta sormenvahvuinen pötkö.
  4. Jaa kaksi pötköistä kumpikin 10-12 osaan. Pyöritä palat palloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Paina haarukalla ristikuvio jokaisen pallon pintaan ja ripottele pinnalle joko juustoraastetta ja kuminaa tai sormisuolakiteitä ja rosmariinia.
  5. Pyörittele kolmas tanko seesamin- tai unikonsiemenissä ja viipaloi sekin 10-12 osaan ja nostele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paina haarukalla ristikuvio keksien pintaan.
  6.  Paista keksejä 12 – 15 minuuttia kunnes keksien pinta on aavistuksen ruskistunut. Paistoaika vaihtelee uunin ja keksien paksuuden mukaan.
  7. Tarjoa keksit sellaisenaan glögin tai punaviinin kanssa tai juustotarjottimen osana.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot Le Guryére -juustokeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.