
Helpot Le Guryére -juustokeksit
Näiden juustoisten keksien makua voi vaihdella mieltymystensä mukaan juustoraasteella, siemenillä ja yrteillä. Helpot keksit maistuvat sellaisenaan glögin tai punaviinin kanssa, mutta ne sopivat mainiosti myös juustotarjottimelle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 100 g (laktoositonta) voita
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
- 2-3 rkl kylmää vettä
Pinnalle
- Le Gruyère AOP - juustoraastetta ja kuminan siemeniä/seesaminsiemeniä
- tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa
- mustia seesaminsiemeniä /unikonsiemeniä
Valmistusohje
- Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Raasta juusto. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi massaksi joko nyppimällä tai monitoimikoneessa. Älä käytä konetta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Tee kustakin taikinasta sormenvahvuinen pötkö.
- Jaa kaksi pötköistä kumpikin 10-12 osaan. Pyöritä palat palloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Paina haarukalla ristikuvio jokaisen pallon pintaan ja ripottele pinnalle joko juustoraastetta ja kuminaa tai sormisuolakiteitä ja rosmariinia.
- Pyörittele kolmas tanko seesamin- tai unikonsiemenissä ja viipaloi sekin 10-12 osaan ja nostele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paina haarukalla ristikuvio keksien pintaan.
- Paista keksejä 12 – 15 minuuttia kunnes keksien pinta on aavistuksen ruskistunut. Paistoaika vaihtelee uunin ja keksien paksuuden mukaan.
- Tarjoa keksit sellaisenaan glögin tai punaviinin kanssa tai juustotarjottimen osana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot Le Guryére -juustokeksit