Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helpot riistarullat

Lupa oikaista! Valmiista lehtitaikinalevyistä tehdyt leivonnaiset onnistuvat aina. Hirvenjauheliha on maukasta ja vähärasvaista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Helpot riistarullat:

  • 1 pkt (800 g / 2 levyä) lehtitaikinaa (esim. Sunnuntai)
  • 300 g hirvenjauhelihaa tai muuta riistajauhelihaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 150 g emmentaljuustoraastetta
  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje

Helpot riistarullat leivotaan näin:

1. Ruskista hirvenjauheliha pannulla. Kuutioi paprika, kesäkurpitsa ja hie­nonna kevätsipulit. Lisää kasvikset hirven joukkoon pannulle ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla ja pizzamausteella.

2. Ota lehtitaikina sulamaan ajoissa. Yhdistä kaksi levyä ja kauli vähän, jotta palat tarttuvat toisiinsa.

3. Lusikoi hirvitäyte levyn päälle jättäen reunoille noin 2 cm tyhjää. Ri­pottele päälle juustoraaste. Kääri levy tiukalle rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa rullasta noin 2 cm:n paksuisia kiekkoja terävällä veitsel­lä. Asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele rullat munalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Tarjoile jäähtyneinä.

Ohje: Jonnan koukkuja -ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.

Riista sopii suolaisiin leivonnaisiin:

riistaquiche

Metsäinen riista-quiche

poro-punajuuripiiraat

Himahellan poro-punajuuripiiraat

Vappu Pimiän poro-puolukkapiirakat sopivat uudenvuoden juhlintaan.

Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat

Anna.fi: Kylmäsavuporopiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot riistarullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.