Birkkalan isännän spelttisämpylät ovat ehkä maailman helpoimmat sämpylät. Ei vaivausta, ei hiivaa eikä hapanjuurta. Spelttijauhosta valmistuvat sämpylät ovat herkullisia lämpimäisiä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
5 dlpuolikarkeita luomuspelttijauhoja (täysjyvä)
1 tlleivinjauhetta (luomu)
1/2 tlsuolaa
2 rklsiirappia
3 dlluomumaitoa tai -piimää
1 luomukananmuna voiteluun
Mainos
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos haluat oikein tummakuorisia ja karamellisoituneita sämpylöitä, paista ne 230 asteisessa uunissa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää neste ja siirappi. Sekoita taikinaksi.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa