Reseptit
alle 30 min
8

Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa

Birkkalan isännän spelttisämpylät ovat ehkä maailman helpoimmat sämpylät. Ei vaivausta, ei hiivaa eikä hapanjuurta. Spelttijauhosta valmistuvat sämpylät ovat herkullisia lämpimäisiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl puolikarkeita luomuspelttijauhoja (täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta (luomu)
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 dl luomumaitoa tai -piimää
1 luomukananmuna voiteluun

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos haluat oikein tummakuorisia ja karamellisoituneita sämpylöitä, paista ne 230 asteisessa uunissa.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää neste ja siirappi. Sekoita taikinaksi.
  3. Nosta taikinasta sämpylöitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  4. Voitele munalla ja koristele pinta esim. hamppurouheella tai siemenillä.
  5. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
  6. Ohje on Merja Kosken kirjasta Onneks on luomua (Taiten kustannus)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X