
Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa
Birkkalan isännän spelttisämpylät ovat ehkä maailman helpoimmat sämpylät. Ei vaivausta, ei hiivaa eikä hapanjuurta. Spelttijauhosta valmistuvat sämpylät ovat herkullisia lämpimäisiä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Helpot sämpylät
- 5 dl puolikarkeita luomuspelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (luomu)
- ½ tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 3 dl luomumaitoa tai -piimää
- 1 luomukananmuna voiteluun
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos haluat oikein tummakuorisia ja karamellisoituneita sämpylöitä, paista ne 230 asteisessa uunissa.
- Sekoita puolikarkeat täysjyväspelttijauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää neste ja siirappi. Sekoita taikinaksi.
- Nosta taikinasta sämpylöitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Voitele munalla ja koristele pinta esim. hamppurouheella tai siemenillä.
- Paista sämpylät uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Vinkki: Nauti nämä helpot sämpylät paahdetun palsternakkalevitteen kanssa.
Ohje on Merja Kosken kirjasta Onneks on luomua (Taiten kustannus)
Lue myös Anna.fi: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa