Helpot uunijuurekset
Helpot uunijuurekset ovat maukas lisuke kalalle tai lihalle. Paahdetuissa juureksissa maku on ihanan mehevä. Uunijuureksiin kannattaa valita erivärisiä juureksia palsternakasta punajuureen. Näin saat lopputuloksesta herkullisen ja houkuttelevan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Uunijuurekset
- ½ kpl juuriselleriä
- 1 kpl palsternakka
- 3 kpl porkkanaa
- 2 kpl sipulia
- 1 kpl kokonainen valkosipuli
- 1 kg pieniä punajuuria
- 2 kpl perunaa
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl ruokosokerisiirappia tai hunajaa
- 3 kpl timjamin tai rosmariinin oksaa
Valmistusohje
Uunijuurekset valmistuvat helposti näin:
1. Kuori juurekset ja sipulit. Vastanostetuille porkkanoille riittää huolellinen pesu.
2. Poista valkosipulista vain uloimmat kuoret ja halkaise sipuli. Lohko sipulit ja juurekset. Juurekset kannatta lohkoa samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.
3. Lado kasvikset voideltuun uunivuokaan tai -pellille. Lisää öljy ja mausteet.
4. Paista uunijuurekset 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Vinkit: Uunijuurekset voi tarjota lämpimänä salaattina raikkaan jogurtti-tai kermaviilikastikkeen kanssa. Kokeile myös voi-hunajapaahdettuja porkkanoita tai uunissa paahdettuja punajuuria ja saat aikaan helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Lue myös Anna.fi: Rapeilla bataattiranskalaisilla kelpaa herkutella myös arkena
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot uunijuurekset
Uunijuurrkset on helppo valmistaa ovat hyviä ja terveellisiä.?
Hyvää tuli.
Todella helppo, nopea ja maukas. Laitoin sekaan myös lanttua ja kaalta, kun niitä sattui olemaan jääkaapissa.
Ehdoton suosikkini!
Kokeilkaa laittaa hieman hunajaa juuresten päälle ennen uuniin menoa.. Ai että tulee hyvää
Minä laitan uunijuureksille itse keitettyä kuusenkerkkä siirappia, hyvin toimii.
Paistoaika ja -lämpötila puuttui jutusta, muuten tuli halu kokeilla…