Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Helpot uunijuurekset

Uunijuurekset ovat maukas lisuke kalalle ja lihalle. Paahdetuissa juureksissa maku on ihanan mehevä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunijuurekset:

puolikas juuriselleri
palsternakka
2-4 porkkanaa
2 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1 kg pieniä punajuuria
(muutama peruna)
0.5 dl öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl ruokosokerisiirappia tai hunajaa
timjamin tai rosmariinin oksia
Mainos

Valmistusohje

Näin teet helpot uunijuurekset

1. Kuori sipulit ja juurekset. Vastanostetuille porkkanoille riittää huolellinen pesu. Poista valkosipulista vain uloimmat kuoret ja halkaise sipuli. Lohko sipulit ja juurekset.

2. Lado kasvikset voideltuun uunivuokaan tai pellille. Lisää öljy ja mausteet. Kypsennä  uunijuureksia 175-asteessa noin tunti.

Katso myös: Voi-hunajapaahdetut porkkanat

Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

Katso myös: Rapeilla bataattiranskalaisilla kelpaa herkutella myös arkena

Keskustelu

Todella helppo, nopea ja maukas. Laitoin sekaan myös lanttua ja kaalta, kun niitä sattui olemaan jääkaapissa.

Kokeilkaa laittaa hieman hunajaa juuresten päälle ennen uuniin menoa.. Ai että tulee hyvää

Kommentoi juttua: Helpot uunijuurekset

Vastaa käyttäjälle Inkeri Marjatta! Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X