
Helppo banaanikakku
Tämä kakkuohje on nimensä veroinen. Siihen voit hyödyntää hedelmälautasen viimeiset banaanit. Banaanikakku säilyy pitkään!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Banaanikakku
- 100 g margariinia
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 muna
- 2 banaania
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Banaanikakku valmistuu helposti näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat rasva-sokeriseoksen joukkoon.
2. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita ne taikinaan.
3. Lisää lopuksi jauho ja leivinjauhe ja pyöräytä tasainen taikina.
4. Levitä taikina jauhotettuun pitkään vuokaan ja kypsennä banaanikakkua 200-asteisessa uunissa runsas puoli tuntia.
Vinkki: Voit tehdä banaanikakun taikinan monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella, joka murskaa myös pehmeät banaanit. Banaanikakku säilyy hyvin. Nauti banaanikakku hyvän kahvin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Banaaniletut kaurapuurosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo banaanikakku
Mittasuhteet huonot…ja minkä kokoinen vuoan pitäisi olla?
Tein kakun ohjeen kaksinkertaisena 1,8l vuokaan hyvä tuli ja tuolla ohjeella pienempään vuokaan .Harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee koko ajan sano mummo aikanaan , hän oli hyvä leipomaan !☕🥧
Ei löydy kyl noin pientä vuokaa 😀
Vain yksi kananmuna?
ÄLä laita ollenkaan, soijajauholla säästät kanan sikiön!
Ei niistä kaupan kananmunista olisi ikinä mitään tipuja kuoriutunut, niitä ei ole hedelmöitetty. Jos ei halua vegaaniksi ruveta niin kannattaa ostaa kananmunia joita munineet kanat saa elää hyvissä oloissa, eikä missään pienessä häkissä stressaantuneina.
12:sta kaupan luomumunasta kuoriutui 2 virkeää tipua😀ovat nyt jo isoja ja munivat joka päivä, toisin kun muut maatiaiskanani.
Tämä ol jotenki yöks
Ihan paras,helppo ja hyvä luottoresepti. Tätä tulee tehtyä usein.
Helppo nopea ja herkullinen!😍 kiitos!
vaikuttaapas hyvöltä
uuuuuuu ulaaaa
Pieneen sydänvuokaan sopiva,lisäsin kaakaojauhetta taikinaan ja kakku maistuu hyvältä
ihan mahtava…
ihan mahtava:))
hyvä perusohje
minun luottoreseptini, aina onnistunut, vuoka 1,2 l
Tekaisin tämän kakun kun huomasin että banaanit tulee käyttää pois.Tosi hyvä kakku ja vielä helppokin tehdä.
Lisäsin yhden munan lisää ja hiukan kanelia koska tykkään laittaa kakkuun aina oman käden jälkeni.
200 astetta on aivan liian kuuma tälle ohjeelle, mulla paloi kakun pinta varttitunnin jälkeen ja sisällys oli vielä raaka.
Todella helppo ja hyvänmakuinen tuli. Tyytyväinen olen☺️
Tätä tulee tehtyä monesti. Helppo, nopea ja hyvää! Teen reseptin kaksinkertaisena kuivakakkuvuokaan.
Tolla lämpötilalla kakku palaa. 175 astetta ja 40 min riitti mulle
Oletteko vaihtanut mittasuhteita, kun minulla oli pieni vuoka ja silti tuli jopa siihen liian pieni kakku..?