Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton siemennäkkäri

Siemennäkkäriin tulee himo!

Ainekset

Gluteeniton siemennäkkäri:

  • 2 dl maissijauhoja
  • 1 ½ dl seesaminsiemeniä
  • 1 ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 ½ dl kuuma vettä

Valmistusohje

Gluteeniton siemennäkkäri leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään maissijauhot, seesamin-, auringonkukan- ja pellavansiemenet sekä öljy ja 1⁄2 tl suolaa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Siirrä taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen paperi päälle. Painele tai kauli taikina ohueksi pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele loppu suola pinnalle.

3. Paista uunissa 40–45 minuuttia, kunnes näkkäri on kullanruskeaa ja rapeaa. Jäähdytä kunnolla ja taita paloja.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.

Lisää näkkäriä rouskuteltavaksi:

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri

gluteeniton näkkileipä

Gluteeniton näkkileipä

Näkkileipä

Ruoka.fi: Ruisnäkkileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton siemennäkkäri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.