Reseptit
yli 60 min

Helppo hapankaali

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 valkokaali
2 porkkanaa
10 katajanmarjaa
1 tl etikkaa
0.5 l keitettyä vettä
1 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Poista kaalista uloimat lehdet. Suikaloi kaali veitsellä tai lohkoittain yleiskoneen viipalointiterällä. Pese porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Huuhtele puhdas saviruukku tai umpiointipurkki etikkatilkalla. Lado astiaan kerroksittain kaalia ja porkkanaa. Lisää katajanmarjat. Paina kasvikset tiiviiksi joka kerroksen jälkeen, jottei purkkiin jää ilmaa.

3. Kun astia on täynnä, kiehauta vesi ja lisää suola. Kaada liemi astiaan, sulje se ja vie jääkaappiin tai kellariin. Parin viikon kuluttua hapankaali on käynyt ja tuoksuu hapahkolta.

Jos hapankaali on pahan hajuista tai limaista, valmistus on epäonnistunut, eikä hapankaalia voi syödä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo hapankaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X