Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo hernehummus

Hernehummus maistuu levitteenä leivänpäällä ja sopii mainiosti tarjottavaksi vaikka kevään noutopöytään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Hernehummus:

  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1 prk (n. 300 g) eskeitettyjä kikherneitä
  • ½ dl sitruunamehua
  • ½ dl hienonnettua minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl tahinia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Hernehummus tehdään helposti näin:

1. Keitä herneitä muutama minuutti. Valuta pois kiehuva vesi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella. Valuta kikherneet.

2. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi soseeksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Ihanimmat tahnat leivän päälle valmistuvat herneistä:

herne-minttupesto

Herne-minttupesto

hernebruschetat

Hernebruschetat

Avokadolevite

Herne-avokadolevite

Ruoka.fi: Feta-hernetahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo hernehummus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.