Reseptit
yli 60 min
4

Helppo itse tehty jäätelö ja kahvi-kinuskikastike

Jälkiruoaksi valmistuu helppotekoinen kolmen maidon jäätelö, joka aateloidaan kahvi-kinuskikastikkeella ja keksinmuruilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jäätelö:

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 1/2 dl maitoa
1 dl piimää
1 dl tomusokeria
1/4 tl vaniljajauhetta

Kahvi-kinuskikastike:

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 dl muscovadosiirappia
2 tl espressopikakahvijauhetta
25 g voita

Lisäksi:

keksinmuruja

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa 1 prk kondensoitua maitoa, 1 1/2 dl tavallista maitoa, 1 dl piimää, 1 dl tomusokeria ja 1/4 tl vaniljasokeria. Valuta seos kahteen 2 litran Minigrip-pussiin. Poista pussista ilma ja sulje huolella. Nosta pussit vierekkäin kyljelleen pienelle uunipellille. Pakasta vähintään 2 tuntia.

2. Paloittele jäätelömassa suoraan pusseista monitoimikoneeseen. Aja seos tasaiseksi massaksi. Kaavi seos kannelliseen kulhoon ja pakasta vielä tunnin ajan.

3. Nosta 2 dl kermaa, 1 dl sokeria, 1/2 dl muscovadosiirappia ja 2 tl espressopikakahvijauhetta kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi 25 g voita.

4. Pyöritä jäätelömassasta jäätelöraudalla palloja. Koristele keksin muruilla. Tarjoile lämpimän kahvi-kinuskikastikkeen kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo itse tehty jäätelö ja kahvi-kinuskikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X