MAINOS |
Mainos |

Helppo ja nopea macaroni and cheese

Macaroni and cheese on amerikkalainen lohturuoka, jolla on yhtä monta reseptiä kuin kokkiakin. Tässä ohjeessa on sveitsiläinen twisti, sillä juustona on käytetty herkullista Le Gruyère AOP -juustoa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • pennepastaa kuivana 500 g
  • vettä 3 l
  • karkeaa merisuolaa 1 rkl
  • kuohukermaa 4 dl
  • sinappia 1 rkl
  • Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna 300 g
  • (pakaste)herneitä 1 (noin 250 g) pussi
  • tuoretta salviaa silputtuna 2 rkl
  • rouhittua mustapippuria 1/4 tl
  • suolaa 1/4 tl

Valmistusohje

  1. Keitä pasta reippaasti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta. Laita takaisin kattilaan.
  2. Sekoita kerma ja sinappi keskenään. Lisää pastan joukkoon herneet, kerma ja raastettu juusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  3. Mausta ruoka reippaasti mustapippurilla ja tuoreella silputulla salvialla. Tarkista suoka. Tarjoa sellaisenaan tai lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattua kinkkua tai kypsää broileria.
  4. Tarjoa heti vihersalaatin kanssa.

Vinkki! Voit tarjota mac and cheesen vaikkapa valmiiden lihapullien lisäkkeenä.

Mac and Cheese -vuoka

 Valmista macaroni and cheese ylläolevan ohjeen mukaan.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle seos, jossa on 1 dl korppujauhoja ja 2 dl raastettua Le Gruyeré AOP -juustoa. Lorauta vuokaan vielä desin verran maitoa. Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa heti.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea macaroni and cheese

Sinun täytyy kommentoidaksesi.