Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo jouluvanukas

Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto on jouluinen yhdistelmä. Kermavaahdon avulla riisipuurosta loihditaan maittava jälkiruoka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marinoidut hedelmät

  • 200 g kuivattuja hedelmiä (viikunoita, aprikooseja ym.)
  • 2,5 dl punssia tai sokerilientä
  • (2 dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • 1 dl sokeria)

Vanukas

  • n. 4 dl kylmää mantelimaitoon tehtyä riisipuuroa
  • 2 dl Alpro Vispi -soijakermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl rouhittua mantelia tai pistaasipähkinää

Valmistusohje

  1. Valmista hedelmät: Kiehauta vedestä, sokerista ja mausteista liemi, jos et halua pehmittää hedelmiä alkoholissa. Liota hedelmiä 4 tuntia, siivilöi liemestä ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Tee vanukas: Vaahdota kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa kylmänä.

Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä ohjeilla hurmaat juhlavieraasi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo jouluvanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.