Reseptit
yli 60 min
10

Helppo kaalipiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
puolet sämpylätaikinasta (katso linkki ohjeesta)

Täyte

pieni kerä- tai kurttukaali
(paketti pekonia)
2 rkl voita
2 rkl siirappia
valkopippuria
1 tl juustokuminaa
(vettä)

Valmistusohje

Helppo kaalipiirakka on oiva eväs, iltapala tai kahvipöydän tarjottava. Kaalipiirakan täytteenä on reilusti kaalia, mutta mukaan voi silputa myös pekonia.

1. Katso sämpylätaikinan ohje ja valmista taikina nousemaan.

2. Silppua kaali. (Suikaloi pekoni ja ruskista se paistokasarissa.) Lisää joukkoon muut ainekset ja hauduta noin 20 minuuttia.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä piirakkavuokaan pohja ja kansi. Voitele vuoka ja painele toinen taikinalevy pohjaksi. Levitä kaaliseos päälle ja aseta toinen taikinalevy kanneksi. Pistele kansi haarukalla ja voitele munalla.

4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin puoli tuntia, kunnes kaalipiirakka on kypsä.

Kokeile myös muita helppoja piirakkareseptejä:
Sieni-kaalipiirakka
Lohipiirakka
Kinkkupiirakka
Ruoka.fi: Tomaattipiirakka

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo kaalipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X