Reseptit
10
Kiitos

Helppo kaalipiirakka

Helppo kaalipiirakka on oiva eväs, iltapala tai kahvipöydän tarjottava. Kaalipiirakan täytteenä on reilusti kaalia, mutta mukaan voi silputa myös pekonia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Helppo kaalipiirakka:

puolet sämpylätaikinasta (katso linkki ohjeesta)

Kaalipiirakan täyte:

pieni kerä- tai kurttukaali
(paketti pekonia)
2 rkl voita
2 rkl siirappia
valkopippuria
1 tl juustokuminaa
(vettä)

Valmistusohje

1. Katso sämpylätaikinan ohje ja valmista taikina nousemaan.

2. Silppua kaali. (Suikaloi pekoni ja ruskista se paistokasarissa.) Lisää joukkoon muut ainekset ja hauduta noin 20 minuuttia.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä piirakkavuokaan pohja ja kansi. Voitele vuoka ja painele toinen taikinalevy pohjaksi. Levitä kaaliseos päälle ja aseta toinen taikinalevy kanneksi. Pistele kansi haarukalla ja voitele munalla.

4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin puoli tuntia, kunnes kaalipiirakka on kypsä.

Kokeile myös muita helppoja piirakkareseptejä:
Sieni-kaalipiirakka
Lohipiirakka
Kinkkupiirakka
Ruoka.fi: Tomaattipiirakka

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo kaalipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X