Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo kasvislasagne

Kasvislasagne valmistuu nopeasti satokauden kasviksista ja pikaisesta juustokastikkeesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvislasagne:

  • 12-16 lasagnelevyä

Kasviskastike:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala (100 g) juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 vihreä tai keltainen kesäkurpitsa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (noin 400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa

Juustoseos:

  • 1 prk (400 g) raejuustoa
  • 2 dl maitoa
  • 1 ps (150 g) emmentalraastetta

Valmistusohje

Helppo kasvislasagne syntyy näin:

Helppo kasvislasagne valmistuu nopeasti syksyn kasviksista ja pikaisesta juustokastikkeesta.

1. Valmista ensin kasviskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta juuriselleri ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Paloittele kesäkurpitsa. Nosta kesäkurpitsanpalat kuumaan ja kuivaan teflonpintaiseen kasariin ja mausta suolalla. Anna nesteiden haihtua hetken aikaa ja kesäkurpitsoiden saada hieman väriä. Valuta ne toiseen astiaan.

2. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon juuressuikaleet ja kääntele hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, chilikastike, vesi ja mausteet. Anna porista ilman kantta noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon kesäkurpitsanpalat ja nosta kastike jäähtymään.

3. Sekoita kulhossa raejuusto, maito ja emmentalraaste.

4. Voitele lasagnevuoka. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kasviskastiketta ja juustoseosta noin neljä kerrosta, vuoan koosta riippuen.

5. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä lasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

6. Nosta lasagne uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Lue myös: Lasagne kuudella eri reseptillä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäkurpitsalasagne


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo kasvislasagne

Hannele Arola

❤️

Vastaa käyttäjälle Hannele ArolaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.