Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Helppo lihakeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1-1,5 kg naudanlapaa, etuselkää tai rintaa
noin 2 l vettä
2 sipulia
(valkosipulinkynsiä)
2 laakerinlehteä
kokonaisia valkopippureita
kokonaisia maustepippureita
1 rkl suolaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
palsternakkaa
4-6 porkkanaa
1 purjo
noin 10 perunaa
persiljaa
Mainos

Valmistusohje

Helppo lihakeitto

1. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto reikäkauhalla. Lisää liemeen sipulit ja mausteet ja keitä noin tunti.

2. Kuori ja paloittele juurekset ja lisää ne keittoon. Keitä noin 40 minuuttia. Nosta lihapala kattilasta, poista luut ja rasva. Paloittele liha keiton joukkoon. Lisää purjo, perunalohkot ja persilja. Keitä vielä 20 minuuttia.

  • Vinkki: Jos haluat vähärasvaisen keiton, jäähdytä se, pane jääkaappiin ja kuori seuraavana päivänä pinnalle hyytynyt rasvakerros pois.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Hei! Onko mikään niin ärsyttävää kuin ruokaohje missä lukee pala sitä pala tätä ja kappalemäärä jotain (paitsi kananmunissa kpl-määrä ok) . Meillä on olemassa painomitta ja sen käyttö helpottaisi huomattavasti kokemattomiakin kokkeja keittelemään isoja annoksia. Toisen pala ja toisen pala – voivat olla aivan eri maailmasta, riippuen etenkin kokonaisen juureksen koosta nekin ovat niin eri kokoisia. Painomitat kehiin, kiitos!

Kommentoi juttua: Helppo lihakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X