Reseptit

Helppo lihakeitto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1-1,5 kg naudanlapaa, etuselkää tai rintaa
  • noin 2 l vettä
  • 2 sipulia
  • (valkosipulinkynsiä)
  • 2 laakerinlehteä
  • kokonaisia valkopippureita
  • kokonaisia maustepippureita
  • 1 rkl suolaa
  • pala lanttua
  • pala juuriselleriä
  • palsternakkaa
  • 4-6 porkkanaa
  • 1 purjo
  • noin 10 perunaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Helppo lihakeitto

1. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto reikäkauhalla. Lisää liemeen sipulit ja mausteet ja keitä noin tunti.

2. Kuori ja paloittele juurekset ja lisää ne keittoon. Keitä noin 40 minuuttia. Nosta lihapala kattilasta, poista luut ja rasva. Paloittele liha keiton joukkoon. Lisää purjo, perunalohkot ja persilja. Keitä vielä 20 minuuttia.

  • Vinkki: Jos haluat vähärasvaisen keiton, jäähdytä se, pane jääkaappiin ja kuori seuraavana päivänä pinnalle hyytynyt rasvakerros pois.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo lihakeitto

Helena

Hei! Onko mikään niin ärsyttävää kuin ruokaohje missä lukee pala sitä pala tätä ja kappalemäärä jotain (paitsi kananmunissa kpl-määrä ok) . Meillä on olemassa painomitta ja sen käyttö helpottaisi huomattavasti kokemattomiakin kokkeja keittelemään isoja annoksia. Toisen pala ja toisen pala – voivat olla aivan eri maailmasta, riippuen etenkin kokonaisen juureksen koosta nekin ovat niin eri kokoisia. Painomitat kehiin, kiitos!

Outi

Kyllä minä niin olen samaa mieltä Helenan kanssa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.