Valmistusohje
Maustekakku leivotaan näin:
1. Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon sokeri ja nosta seos jäähtymään.
2. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen huolella sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Voitele tai korppujauhota yksi noin 1,5 litran kakkuvuoka tai kaksi pienempää. Valuta kakkutaikina vuokaan.
5. Paista maustekakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuutista tuntiin, vuoan koosta riippuen. Kokeile maustekakun kypsyyttä puisella tikulla, esimerkiksi cocktail-, hammas- tai tulitikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, helppo maustekakku on kypsä. Kypsän kakun reunat alkavat hieman irrota reunoista.
6. Anna maustekakun jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen ritilälle. Kakun kannattaa antaa jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä:
Viikunakakku
Suklaakakku
Ruoka.fi: Luumuinen kuivakakku
Keskustelu
Ritilälle???
Paistoin uunin alalämmöllä 50 min. Tuli kypsä ja hyvä kakku. Jo toista joulua teen tällä reseptillä.
Hyvä kakku ja nopea tehdä.
Mielettömän hyvä ja helppo ohje ensikertalaiselle, sokeria tosin ohjeessa juuri ja juuri tarpeeksi, ensi kerralla vähän enemmän sitten.
Kiva ohje, annoin viisi tähteä. Aina ei löydy mausteita ja kermaviilejä jääkaapista, joten tämä oli hyvä toisen ohjeen ”korvike.”
Missä oli leivontaohje!
En ymmärrä mikä meni pieleen, katsottiin ohjeet uudelleen ja oikein oli mutta kakku maistui järkyttävän pahalle, roskiin meni. Ei jatkoon.
Kommentoi juttua: Helppo maustekakku