helppo maustekakku
Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Helppo maustekakku

Helppo maustekakku on kahvikakku, jonka teko onnistuu kaikilta. Taikinaa ei tarvitse edes vatkata, huolellinen sekoittaminen riittää. Paras paistolämpötila kahvikakuille on 175 astetta. Ison kahvikakun paistoaika on usein noin 60 minuuttia ja pienten kakkujen 30–45 minuuttia. Kokeile maustekakun kypsyyttä puisella tikulla, esimerkiksi cocktail-, hammas- tai tulitikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kypsän kakun reunat alkavat hieman irrota reunoista. Anna maustekakun jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen ritilälle. Kakun kannattaa antaa jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Helppo maustekakku:

175 g voita tai margariinia
2.5 dl sokeria
3 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
1 dl kermaa

Vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhoja

Keskustelu

Paistoin uunin alalämmöllä 50 min. Tuli kypsä ja hyvä kakku. Jo toista joulua teen tällä reseptillä.

Mielettömän hyvä ja helppo ohje ensikertalaiselle, sokeria tosin ohjeessa juuri ja juuri tarpeeksi, ensi kerralla vähän enemmän sitten.

Kiva ohje, annoin viisi tähteä. Aina ei löydy mausteita ja kermaviilejä jääkaapista, joten tämä oli hyvä toisen ohjeen ”korvike.”

En ymmärrä mikä meni pieleen, katsottiin ohjeet uudelleen ja oikein oli mutta kakku maistui järkyttävän pahalle, roskiin meni. Ei jatkoon.

Kommentoi juttua: Helppo maustekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X