Reseptit
12
Kiitos

Helppo maustekakku

Helppo maustekakku on jouluinen kahvikakku, jonka teko onnistuu kaikilta. Taikinaa ei tarvitse edes vatkata, huolellinen sekoittaminen riittää. Paras paistolämpötila kahvikakuille on 175 astetta. Ison kahvikakun paistoaika on usein noin 60 minuuttia ja pienten kakkujen 30–45 minuuttia. Kokeile maustekakun kypsyyttä puisella tikulla, esimerkiksi cocktail-, hammas- tai tulitikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kypsän kakun reunat alkavat hieman irrota reunoista. Anna maustekakun jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen ritilälle. Kakun kannattaa antaa jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Helppo maustekakku:

175 g voita tai margariinia
2.5 dl sokeria
3 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
1 dl kermaa

Vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistusohje

1. Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon sokeri ja nosta seos jäähtymään.

2. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen huolella sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele tai korppujauhota yksi noin 1,5 litran kakkuvuoka tai kaksi pienempää. Valuta kakkutaikina vuokaan.

5. Paista maustekakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuutista tuntiin, vuoan koosta riippuen. Nosta maustekakku jäähtymään ritilälle ennen kumoamista.

Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä:
Viikunakakku
Suklaakakku
Arabialainen maustekakku
Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo maustekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X