Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo maustekakku

Helppo maustekakku on kahvikakku, jonka teko onnistuu kaikilta. Taikinaa ei tarvitse edes vatkata, huolellinen sekoittaminen riittää. Paras paistolämpötila kahvikakuille on 175 astetta. Ison kahvikakun paistoaika on usein noin 60 minuuttia ja pienten kakkujen 30–45 minuuttia. Kokeile maustekakun kypsyyttä puisella tikulla, esimerkiksi cocktail-, hammas- tai tulitikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kypsän kakun reunat alkavat hieman irrota reunoista. Anna maustekakun jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen ritilälle. Kakun kannattaa antaa jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Helppo maustekakku:

  • 175 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 tl soodaa
  • 1 dl kermaa

Vuokaan:

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Valmistusohje

Helppo maustekakku leivotaan näin:

1. Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon sokeri ja nosta seos jäähtymään.

2. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen huolella sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele tai korppujauhota yksi noin 1,5 litran kakkuvuoka tai kaksi pienempää. Valuta kakkutaikina vuokaan.

5. Paista maustekakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuutista tuntiin, vuoan koosta riippuen. Kokeile maustekakun kypsyyttä puisella tikulla, esimerkiksi cocktail-, hammas- tai tulitikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, maustekakku on kypsä. Kypsän kakun reunat alkavat hieman irrota reunoista.

6. Anna maustekakun jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen ritilälle.

Vinkki: Helppo maustekakku saa jäähtyä täysin ennen kuin se irrotetaan vuoasta.

Lue myös: Maustekakku maistuu aina – ota talteen parhaat klassikko-ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Näin teet luumuisen kuivakakun

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo maustekakku

Juuriniin

Ritilälle???

Synttärit

Paistoin uunin alalämmöllä 50 min. Tuli kypsä ja hyvä kakku. Jo toista joulua teen tällä reseptillä.

Sinttu

Hyvä kakku ja nopea tehdä.

Nam

Mielettömän hyvä ja helppo ohje ensikertalaiselle, sokeria tosin ohjeessa juuri ja juuri tarpeeksi, ensi kerralla vähän enemmän sitten.

Joulun tuoksua

Kiva ohje, annoin viisi tähteä. Aina ei löydy mausteita ja kermaviilejä jääkaapista, joten tämä oli hyvä toisen ohjeen ”korvike.”

Varpu

Missä oli leivontaohje!

Hansu

Sivulla ohje, yläreunassa…

Mk

En ymmärrä mikä meni pieleen, katsottiin ohjeet uudelleen ja oikein oli mutta kakku maistui järkyttävän pahalle, roskiin meni. Ei jatkoon.

Hansu

Sokeria taikinassa tosiaan liian vähän. Laitoin 1/2 dl enemmän kuin ohjeessa. Vaatii silti enemmän tai jää mauttomaksi.

Vastaa käyttäjälle SynttäritPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.