Reseptit
Kiitos

Helppo mustaherukkahyytelö

Helppo mustaherukkahyytelö säilöö puutarhan herukkasadon ja maistuu syksyllä vaikka broileriruokien kaverina. Ohjeella valmistat noin neljä kiloa mustaherukkahyytelöä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg juuri ja juuri kypsyneitä mustaherukoita
1 l vettä
2 kg sokeria
(1 rkl silputtuja mintunlehtiä)

Valmistusohje

1. Mittaa riivityt, huuhdotut marjat ja vesi kattilaan. Keitä 15 minuuttia.

2. Lisää sokeri (ja mintunlehdet). Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Kaada herukkahyytelö kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin tölkkeihin. Sulje kiehautetuilla kansilla.

Kokeile myös muita helppoja säilykkeita:
Mustaherukkahillo
Herukkasiirappi
Kirkas herukkahyytelö
Ruoka.fi: Herukka-persikkahillo

Keskustelu

Tein hyytelöä ohjeen mukaan ja minulla ei hyytelö hyytynyt. Voi olla että mustaherukat oli liian kypsiä. Tosin epäilen nyt muita ohjeita lukeneena, että sokerin olisi pitänyt olla hyytelösokeria normaalin sokerin sijaan.

Kommentoi juttua: Helppo mustaherukkahyytelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X