
Helppo mustaherukkahyytelö
Helppo mustaherukkahyytelö säilöö puutarhan herukkasadon ja maistuu syksyllä vaikka broileriruokien kaverina. Ohjeella valmistat noin neljä kiloa mustaherukkahyytelöä.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mustaherukkahyytelö
- 1 kg juuri ja juuri kypsyneitä mustaherukoita
- 1 l vettä
- 2 kg sokeria
- (1 rkl silputtuja mintunlehtiä)
Valmistusohje
Mustaherukkahyytelö valmistuu helposti näin.
1. Mittaa riivityt, huuhdotut mustaherukat ja vesi kattilaan. Keitä mustaviinimarjoja 15 minuuttia.
2. Lisää sokeri (ja mintunlehdet). Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Kaada mustaherukkahyytelö kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin tölkkeihin. Sulje purkit, puhtailla, kiehautetuilla kansilla.
Kokeile myös muita helppoja säilykkeita: Mustaherukkahillo Herukkasiirappi Kirkas herukkahyytelö Katso myös Anna/Ruoka.fi: Herukka-persikkahillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo mustaherukkahyytelö
Tein hyytelöä ohjeen mukaan ja minulla ei hyytelö hyytynyt. Voi olla että mustaherukat oli liian kypsiä. Tosin epäilen nyt muita ohjeita lukeneena, että sokerin olisi pitänyt olla hyytelösokeria normaalin sokerin sijaan.
Keitä marjat kattilassa, siivilöi mehu toiseen astiaan ja sen jälkeen puhtaikseen kattilaan koitumaan hiljalleen valuta hillosokeri pienissä erissä yhtä paljon kuin mehuakin- vaahto pois 10’15 valmis.
Kaada puhtaisiin purkkeihin – kyllä hyytyy !