Omenacharlotta vaahterasiirappivaahdolla
Reseptit

Helppo omenacharlotte ja vaahterasiirappivaahto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9 annosta

Ainekset

  • 1 (350 g) ranskanleipä

täyte:

  • 1 kg kotimaisia omenoita
  • 1 luomusitruuna
  • ¾ dl sokeria
  • 25 g voita
  • 4 rkl aprikoosihilloa
  • 0.5 tl kanelia

Lisäksi:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Helppo omenacharlotte ja vaahterasiirappivaahto

1. Leikkaa ranskanleipä noin 15 ohueen viipaleeseen ja anna kuivahtaa seuraavaan päivään.

2. Voitele noin 1,5-litran korkeareunainen reiällinen kakkuvuoka.

3. Kuori ja lohko omenat kahdeksaan osaan. Poista siemenkodat. Pese sitruuna ja raasta kuori. Pirskota omenoihin muutama ruokalusikallinen sitruunamehua ja mausta sokerilla.

4. Sulata kattilassa voi ja lisää omenalohkot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia, sekoita välillä. Ota liedeltä ja lisää sitruunaraaste, aprikoosihillo ja kaneli. Peitä vuoan pohja ja kaikki reunat tiiviisti leipäviipaleilla.

5. Täytä väliosa varovasti omenaseoksella. Nosta päälle loput leipä- viipaleet tai taita korkeat leipäviipaleet päällimmäiseksi. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Nosta vuoka vesihauteeseen niin, että puolet vuoan ulkopinnasta peittyy.

6. Kypsennä tunti uunin keskitasossa 200 asteessa. Puolessavälissä kypsennystä nosta vuoan päälle paino, kuten pieni valurautapannu. Anna vuoan jäähtyä ja vetäytyä painon alla ritilän päällä ennen tarjoiluvadille kumoamista.

7. Vaahdota kerma ja mausta vaahterasiirapilla. Tarjoile omenacharloten kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo omenacharlotte ja vaahterasiirappivaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.