Helppo omenapiirakka
Pellillinen omenapiirakkaa on mainio vierastarjottava ja viikonlopun jälkkäri. Tässä reseptissä tilkka piimää tekee omenapiirakasta erityisen mehevän.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
- Munaton
Ainekset
Helppo omenapiirakka
- 6 dl piimää tai jogurttia
- ¾ dl rypsiöljyä
- 3 ½ dl sokeria
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria ja/tai kanelia
- 1 l omenakuutioita (noin 600 g)
- ½ dl fariinisokeria
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Leivo helppo omenapiirakka näin:
1. Paloittele omenat ja sekoita joukkoon fariinisokeri.
2. Sekoita piimä tai jogurtti ja öljy. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri tai kaneli keskenään ja lisää piimän joukkoon.
3. Voitele uunipannu tai vuoraa se leivinpaperilla ja levitä taikina. Ripottele omenakuutiot päälle.
4. Paista helppo omenapiirakka 225 asteessa 20-25 minuuttia.
5. Leikkaa omenapiirakka neliöiksi ja sirottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Omenapiirakan ohjeella voi tehdä myös raparperipiirakkaa käyttämällä omenien sijaan pieniksi paloiteltuja raparpereja.
Ohje: Merja Simelius, Helsinki
Lue myös: Omena mehuksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo omenapiirakka
Helkutin hyvä juttu,taitaa olla vain sokeritautiselle hiukka liikaa sokeria.
No eipä ollut hääviä! Mautonta ja aivan liikaa sokeria ja jauhoja. Ei kaikkien pitäisi ohjeitaan jakaa. EI jatkoon!