pellillinen omenapiirakkaa Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo omenapiirakka

Pellillinen omenapiirakkaa on mainio vierastarjottava ja viikonlopun jälkkäri. Tässä reseptissä tilkka piimää tekee omenapiirakasta erityisen mehevän.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Omenapiirakka

  • 6 dl piimää tai jogurttia
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 3.5 dl sokeria
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria tai kanelia tai molempia
  • 1 l omenakuutioita (noin 600 g)
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Tee omenapiirakka näin:

1. Paloittele omenat ja sekoita joukkoon fariinisokeri.

2. Sekoita piimä tai jogurtti ja öljy. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri tai kaneli keskenään ja lisää piimän joukkoon.

3. Voitele uunipannu tai vuoraa se leivinpaperilla ja levitä taikina. Ripottele omenakuutiot päälle.

4. Paista omenapiirakkaa 225 asteessa 20-25 minuuttia.

5. Leikkaa omenapiirakka neliöiksi ja sirottele päälle tomusokeria.

Vinkki: Omenapiirakan ohjeella voi tehdä myös raparperipiirakkaa käyttämällä omenien sijaan pieniksi paloiteltuja raparpereja.

Ohje: Merja Simelius, Helsinki

Lue myös: Omena mehuksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo omenapiirakka

nösse

Helkutin hyvä juttu,taitaa olla vain sokeritautiselle hiukka liikaa sokeria.

Sairaanhoitaja

No eipä ollut hääviä! Mautonta ja aivan liikaa sokeria ja jauhoja. Ei kaikkien pitäisi ohjeitaan jakaa. EI jatkoon!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.