
Helppo puolukkapiirakka
Helppo puolukkapiirakka on perinteinen marjapiirakka, jossa on rapea murotaikinapohja ja mehevä puolukkatäyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ruisjauhoja
- ½ dl kermaa tai maitoa
Täyte
- 5 dl puolukoita tai karpaloita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- ½ dl vettä
Valmistusohje
1. Valmista ensin täyte. Mittaa marjat ja muut täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon jauhoseos ja lopuksi kerma.
4. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäähtynyt kiisseli taikinapohjan päälle ja kypsennä puolukkapiirakkaa 200–asteisen uunin alaosassa 20–30 minuuttia. Tarjoile puolukkapiirakka vaniljajäätelön tai jogurttikastikkeen kera.
Kokeile myös muita puolukkaleivonnaisia: Puolukka-marenkipiirakka Puolukka-masariinitorttu Puolukkamoussekakku Ruoka.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo puolukkapiirakka
Miksi taikinan reseptissä on sokerin määrä ilmoitettu kaksi kertaa: 1 dl sokeria + 1/2 dl sokeria?
Kiitos palautteesta. Hyvä, kun huomasit. Se jälkimmäinen 1/2 dl taikinan ohjeessa oli liikaa. Nyt se on poistettu.
Niin ja leivinjauhe puuttuu ohjeesta täältä kokonaan
Leivinjauhe puuttuu ohjeesta!