Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo puolukkapiirakka

Helppo puolukkapiirakka on perinteinen marjapiirakka, jossa on rapea murotaikinapohja ja mehevä puolukkatäyte.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja
  • ½ dl kermaa tai maitoa

Täyte

  • 5 dl puolukoita tai karpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Mittaa marjat ja muut täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon jauhoseos ja lopuksi kerma.

4. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäähtynyt kiisseli taikinapohjan päälle ja kypsennä puolukkapiirakkaa 200–asteisen uunin alaosassa 20–30 minuuttia. Tarjoile puolukkapiirakka vaniljajäätelön tai jogurttikastikkeen kera.

Kokeile myös muita puolukkaleivonnaisia: Puolukka-marenkipiirakka Puolukka-masariinitorttu Puolukkamoussekakku Ruoka.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo puolukkapiirakka

Maria

Miksi taikinan reseptissä on sokerin määrä ilmoitettu kaksi kertaa: 1 dl sokeria + 1/2 dl sokeria?

Kotiliesi Toimitus

Kiitos palautteesta. Hyvä, kun huomasit. Se jälkimmäinen 1/2 dl taikinan ohjeessa oli liikaa. Nyt se on poistettu.

Pia

Niin ja leivinjauhe puuttuu ohjeesta täältä kokonaan

Jonho

Leivinjauhe puuttuu ohjeesta!

Vastaa käyttäjälle MariaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.