Helppo raparperipiirakka
Tämä kesäinen piirakka syntyy helposti pihamaan raparpereistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Helppo raparperipiirakka
- valmis pakastettu piirakkataikina
- 500 g raparperia
- noin 1 dl ruskeaa sokeria
- 1-2 tl kanelia
- 2.5 dl kermaviiliä
- 2 munaa
Valmistusohje
Helppo raparperipiirakka syntyy näin:
1. Kauli valmis piirakkataikina ja levitä se piirakkavuokaan. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakkapohjalle. Ripottele mausteeksi ruskeaa sokeria ja kanelia. Sekoita kermaviili ja kananmunat ja kaada seos piirakan päälle.
2. Paista raparperipiirakkaa 175-200 asteessa ensin uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Siirrä piirakka ylemmälle ritilätasolle ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.
Lisää raparperipiirakoiden ohjeita: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Katso myös: Helppo mustikkapiirakka
Katso myös Anna.fi: Mansikkapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo raparperipiirakka