
Helppo saaristolaisleipä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- pakkaus Tuoppi-Mallasmestarin saaristolaisleipäseosta
- 2.5 dl omenamehua tai piimää
- 1 pussi (8 g) kuivahiivaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
Pinnalle
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
Helppo saaristolaisleipä leivotaan valmiista saaristolaisleipäseoksesta, johon lisätään vain neste, mausteet ja kuivatut marjat.
1. Lämmitä neste hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen ja sekoita ainekset keskenään. Sekoita voimakkaasti. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kohonnutta taikinaa ja kaada se pakkauksesta löytyvään paperivuokaan tai voideltuun leipävuokaan ja kohota uudelleen puolisen tuntia.
3. Paista saaristolaisleipää 175 asteessa noin 50 minuuttia, sivele siirappivedellä ja paista vielä noin kymmenen minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita leipäreseptejä:
Saaristolaislimppu
Helppo hedelmäleipä
Siemenleipä
Ruoka.fi: Joululimppu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo saaristolaisleipä