Reseptit
alle 30 min
4

Helppo seesamikeksi

Valmista siemennäkkäri vaihteeksi makeana. Astetta terveellisempi seesamikeski maistuu välipalaksi, mutta taltuttaa myös makeannälän.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Seesamikeksi

1 dl seesaminsiemeniä
1 1/2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl yrttimaustetta
ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa keksin ainekset keskenään. Levitä seos leivinpaperiarkin toiselle reunalle. Käännä toinen puoli paperista päälle ja kauli levy ohueksi levyksi.

2. Irrota paperi varoen keksin pinnalta. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksilevy on kauniin ruskea.

3. Anna levyn jäähtyä. Murra keksi paloiksi. Älä säilytä kannellisessa rasiassa, ettei keksi pehmene.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Myös nämä siemeniä ja pähkinöitä sisältävät herkut antavat virtaa:

siemennäkkäri, gluteeniton siemennäkkäri, gluteeniton, gluteeniton leivonta, parhaat gluteenittomat herkut, gluteenittomat herkut, keliakia

Helppo, gluteeniton siemennäkkäri

Blonditiinan siemennäkkäri

Blonditiinan siemennäkkäri

taateli-pähkinä väilpala

Taateli-pähkinä-välipala

Anna.fi: Kardemummainen siemennäkkäri

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo seesamikeksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X