gluteeniton näkkileipä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo siemennäkkäri

Erilaiset siemenkeksit ja -näkkärit ovat helppoutensa ja terveellisyytensä vuoksi monen mieleen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15 annosta

Ainekset

Gluteeniton näkkileipä:

  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl hampunsiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kiehuva vesi, öljy ja suola. Sekoita ja anna turvota 15 minuuttia.

2. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

3. Paista uunin keskitasolla 150 lämpöasteessa noin tunti. Nosta jäähtymään ritilälle. Murra täysin jäähtyneenä paloiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Siemenet rouskuvat myös näissä näkkäreissä ja kekseissä:

gluteeniton siemennäkkäri ja mummonkurkut

Helppo, gluteeniton siemennäkkäri

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri

gluteenittomat seesaminsiemen-yrttikeksit

Gluteenittomat seesaminsiemen-yrttikeksit

Ruoka.fi: Siemenleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo siemennäkkäri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.