Reseptit
30-60 min

Helppo sushipiirakka

Suolaiset piirakat sopivat noutopöytään. Sushin ystäville maistuu nopeasti valmistuva sushipiirakka.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sushipiirakan pohja:

1 iso lehtitaikinalevy

Täyte

2 prk (à 200 g) wasabilla maustettua tuorejuustoa
350 g graavilohiviipaleita
10-12 retiisiä
1 rs (50 g) rucolan versoja
1 1/2 rkl garia eli sushi-inkivääriä
2 rkl mustia tai vaaleita paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Ohjeella valmistuu 3 piirakkaa

1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina hieman jauhotetulla pöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 40 cm) levyksi. Leikkaa taikina leveyssuunnassa kolmeen osaan. Nosta kapeat piirakkalevyt leivinpaperoidulle uunipellille.

2. Leikkaa noin sentin päähän taikinoiden reunasta viillot (älä pohjaan saakka), ja pistele keskiosaan reikiä haarukalla, jotta ne eivät kohoa. Paista pohjat uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Notkista tuorejuustot ja sivele juusto piirakoiden keskelle. Puolita lohiviipaleet ja asettele ruusukkeiksi piirakoiden pinnalle. Viipaloi retiisit ja viimeistele piirakat retiisiviipaleilla, rucolan versoilla, inkiväärillä ja seesaminsiemenillä.

Vinkki! Täytä lehtitaikinapiirakat vasta juuri ennen juhlien alkua, jotta pohjat eivät sitksity.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Myös nämä sushit sopivat noutopöytään:

omeletti-lohirullat

Omeletti-lohirullat

kurkkusushi

Kurkkusushit

kurkku-sushirullat

Kurkku-sushirullat

Ruoka.fi: Sushineliöt

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo sushipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X